keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Mattoa!

Olen vihdoin saanut alulle ihanan mattoni. Metrin verran on jo mattoa paukutettu, ja tulee muuten tosi nättiä. Ehkä kaikista kaunein matto mitä olen ikinä saanut aikaiseksi...


Eikös olekin ihanan raikas, suomalainen ja kesäinen. Tuo turkoosi piristysraita tulee 25cm välein. Leveyttä matolla on 80cm ja pituutta tulee pari metriä, en ole vielä ihan tarkkaan mitannut meidän vierashuoneen matonpaikkaa. Kudon kolmella kuteella; sininen, vaalea ja sini-valkoinen plus sitten tietysti tuo raita.


Suurin osa kuteesta on huutokaupasta 1980-luvulla ostettua sekunda-sukkaa (olin muuten mummun ja vaarin mukana sitä ostamassa alle kouluikäisenä...). Sukan varret ja terät on leikattu rinkuloiksi, jotka on pujautettu päistään yhteen pitkäksi ketjuksi. Mattoon tulee mukavan eläväinen pinta kaikista noista nypyistä. Sinisen sävyjä on ihan kaikenlaisia; vaaleaa, kirkkaansinistä, violettia, melkein mustaa... lisää eläväisyyttä.

Saan kyllä olla tosi kiitollinen että minulla on mummu, joka pystyy, jaksaa ja haluaa jakaa vanhan tietotaidon ja osaamisen eteenpäin.

Ei kommentteja: