torstai 3. kesäkuuta 2010

Canon EOS 1000D

Eilen tuli postilaatikon täydeltä mainoksia, ja niiden syövereistä löytyikin aika helmi!

Olen jo muutaman vuoden haaveillut kunnon kamerasta. Nyt sain sen. Tai siis ostin itselleni etukäteissyntymäpäivälahjaksi... (tunnen hieman tarvetta selitellä tätä kallista ostostani.)

Rungon mukana tuli kaksi objekstiivia; perus 18-55 ja pidempi 75-300. Tuolla kolmesatasella pääsee kyllä jo tosi lähelle... =) Ihanteellistahan olisi ollut vain yksi putki, vaikkapa 20-300, mutta näillä mennään nyt. Tuo isompi putki tuli oikeastaan vähän niinkuin kaupan päälle. Täytyis aina muistaa kantaa molempia mukana, että voisi sitten tilanteen mukaan vaihdella...

Tai ihan ekana täytyis varmaan opetella kuvaamaan... Useita vuosia sitten (ennen digiaikaa) olin muutaman vuoden kansalaisopiston valokuvauskurssilla; kuvasin taivaanvanhalla Nikonilla mustavalkoisia kuvia ja kehitin ne itse pimiössä (muistan vieläkin kehitteen hajun, valmiit kuvat pyykkinarulla ja raukeanrauhallisen tunnelman)

Mutta siitä on todellakin aikaa. Päässä pyörii kovasti termejä, mutta en saa niitä vielä mihinkään selkeään kokonaisjärjestykseen... aukko, aika, polttoväli, ISO, epäterävyys, kohina, valotusmittaus...

Taidan näin alkuun paukuttaa automaatilla... =) 

Pikkukoiranen nautti suunnattomasti päästessään 3-viikon tauon (naistenvaivoja) jälkeen kirmailemaan vapaasti pihalla parhaiden ystäviensä kanssa.

Ei kommentteja: