keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Palkintoja ja moitteita

Olen pitänyt pikku-koiralle omaa blogia kohta kaksi vuotta ja suuren suosion myötä pidin siellä arpajaiset. Palkintona tietysti jotain kivaa itsetehtyä... =) Eka palkinto on nyt valmis, ja odottaa lähtöä uuden omistajansa luokse.

 
Malli: Ihan oma
Lanka: Novita Polaris (akryyli, alpakka, mohair)
Puikot: 4 sukkapuikot

On kyllä niin söpöt tumput että en ole ollenkaan varma raaskiiko niistä luopua. Seuraavaksi pääsenkin puikottelemaan pikku-koiran villapaitoja, kokonaista 3 kappaleta... =) Nekin siis näitä arvontapalkintoja.

Sitten hieman ikävämpi asia, liittyen myös tuohon koiruuden blogiin. Toimin rotuyhdistyksesen lehden päätoimittajana, ja sain seuraavanlaisia moitteita...

Koska toimin päätoimittajana, olen siis kyseisen rodun piireissä ensisijaisesti 'toimihenkilö' ja vasta sen jälkeen yksityishenkilö, ja kirjoittaessani blogia, minun pitää ajatella aina ensin että edustan yhdistystä, ja kirjoittaa sen mukaan. Blogini lukijat eivät tunne minua henkilökohtaisesti, vaan mieltävät minut yhdistyksen edustajaksi, ja sanomani yhdistyksen sanomaksi, ja voivat olettaa että minun mielipiteeni ovat myös yhdistyksen virallinen kanta. Aina kertoessani rodusta, edustan ensin yhdistystä, sitten vasta itseäni. Olen myös pahoittanut monien ihmisten mieliä blogikirjoituksillani, kommenteillani ja mielipiteilläni.

Itse olen asiasta kovasti erimieltä, ja jos joudun valintatilanteeseen jossa vaihtoehtoina ovat rehellinen blogin pitämenen tai päätoimittajana oleminen, ei ole vaikea arvata kumpi vie voiton. Pikku-koirasen blogi tietenkin. Siinäpähän ovat ihmeissään ilman päätoimittajaa, juttujen kirjoittajaa, lehden postittajaa... (ja luulen että myös eräs toinenkin toimittaja eroaa julkaisutoimikunnasta...) Itselläni ei ole mitään virallista tietoa asioiden oikeellisuudesta, mutta ryhtyessäni päätoimittajaksi en saanut mitään ohjeita 'julkisuuskuvani' suhteen... 

Tietääkö joku lukijoista asiasta jotakin?

Paha mieli on ainakin... 

5 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

NÄtit on nuo sinunkin lapaset. Minun tekemät ei oo ees valmiit.
Otin mallia Mari Muinosen blogista; Made by Myself ja linkitin sen nyt siihen lapasjuttuuni. Sitä lapasohjelinkkiä en kuitenkaan ihan suoraan nyt saa siihen jostain syystä. Ohje löytyy sieltä oikeasta laidasta; free patterns; Chevalier -lapaset.
Kukaan muu ei sanonu, että se linkki ei toimi, tai sitte ei ollu kattonu sinne. Kiitos tiedosta.

Maikki kirjoitti...

Kiitos Sartsa!

Hepsi kirjoitti...

Kauniit lapaset!

Punanen kirjoitti...

Mie en ymmärrä tuota kritiikkiä. Jos pitäisit "lehden blogia" se olisi jossain määrin ymmärrettävä, mutta kun kyseessä on maikin blogi jossa "Maikki tekee käsitöitä, sisustaa kotia kauniilla tavaroilla ja kynttilöillä, pohtii elämää noin yleensä. Kaikessa mukana rakkaimmat; mies ja pikku-koiranen." ei noilla asioilla ole mitään yhteyttä. Tämä on mielestäni selkeästi sinun yksityinen blogi ja kärkevästi sanottuna: täytyy olla tyhmä jos luulee sinun puhuvan yhdistyksen puolesta omassa blogissasi. Olen puhunut!

Maikki kirjoitti...

Tuo moite koski siis sitä että pidän tämän blogin lisäksi toista blogia koiralleni, ja siellä kirjoittelen hyvinkin avoimesti mielipiteistäni. Tällä blogilla ei sentään ole mitään tekemistä tuon asian kanssa... =) se nyt tästä vielä puuttuisi että joku keksii tähän alkaa sorkkia...